featured

SAKARYA’DA GÜRCÜLER COŞTU

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sakarya, iki gün boyunca unutulmaz bir kültürel şölene ev sahipliği yaptı! 26 Mayıs Gürcistan’ın Bağımsızlık Günü’ne atfen bu yıl 3.’sü düzenlenen Gürcü Şenliği, adeta bir festival havasında geçti. Kültürlerini gelecek nesillere aktarmayı hedefleyen organizasyon komitesi, binlerce misafire geleneksel Gürcü misafirperverliğini sonuna kadar yaşattı.

PROTOKOL VE SANAT DÜNYASI AKIN ETTİ

Şenliğe siyaset, bürokrasi ve sanat dünyasından ilgi büyüktü. Gürcistan İstanbul Konsolosu Aleko Jishkariani, Sakarya Valisi Rahmi Doğan ve Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Alemdar başta olmak üzere çok sayıda protokol üyesi şenlikteki yerini aldı.

Geceye damga vuran ise sahnelerin sevilen isimleri oldu! Bayar Şahin, Zafer Tekgümüş, Mürsel Akdemir ve Gürcistan’dan özel olarak gelen konuk sanatçılar Irina Devadze ile Cotne Dato Davit Muraçaşvili gibi isimler, şarkıları ve enerjileriyle alanı dolduran binlerce kişiyi coşturdu. Orhangazi ve İnegöl Kafkas derneklerinin büyüleyici folklor gösterileri ise izleyenlerden tam not aldı.

Yaklaşık iki aylık hummalı bir hazırlık sürecinin ardından hayata geçirilen organizasyonda, fedakâr bir gönüllü ordusu vardı.

Kültür dolu anların, leziz yöresel tatların ve coşkulu dansların bir araya geldiği şenlik, “Gelecek yıl yeniden buluşmak üzere” dilekleriyle sona erdi.

SAKARYA’DA GÜRCÜLER COŞTU