Kelebek Magazin

Seyir defteri

Ercan Taner İletişim Bilgileri 1990 Dünya Kupası’ndaki Kamerun, Afrika’nın aslanıydı. Arjantin’i yenip İngiltere’ye soğuk terler …

Ercan Taner

İletişim Bilgileri

1990 Dünya Kupası’ndaki Kamerun, Afrika’nın aslanıydı. Arjantin’i yenip İngiltere’ye soğuk terler döktürmüşlerdi. Roger Milla 40 yaşında şov yapmıştı. Dün çok pozisyon verdiler. Bu kupada işleri zor. Petkovic döneminde İsviçre, çok pahalı otomatik saatler gibiydi. Murat Yakın, o otomatik güzel saati aynen korumuş. Embolo’nun golüyle kazandılar.

Uruguay kaleci tercihini Rochet’den yana kullanmış. Uzun süreli sakatlık krizleri sonucunda Muslera kulübedeydi. Büyük tecrübe Godin’in kafasının direkten dönmesi şans anıydı Güney Kore için. Onlar da aynı Japonlar gibi oyun disiplini anlamında Uzakdoğu’nun makinası gibiler. Kim Min-Jae bu dişlinin önemli parçası; Son ile birlikte. İkinci yarı tempo yoktu çok sıkıldım. Valverde’nin şutuna direk dur demese, Uruguay 3 puanı almıştı.

Portekiz’den daha çok Ronaldo’yu merak ediyordum. Maçın hemen başında çok sevdiği bir top aldı fakat atamadı. 37 yaşında bir insan böyle kafa topuna nasıl çıkar diye düşündüm. Adı Cristiano Ronaldo olunca şaşırmıyorum artık. Vurdu kafayı ama olmadı. Beşinci dünya kupasında gol atan tek futbolcu olmak büyük onur.

Brezilya’dan samba bekliyordum. Kurgusu güzel, ama gereksiz uzun ve sıkıcı bir film izledik sanki… İkinci devre film güzelleşti. Richarlison ile samba başladı. Brezilya, final için ağır favori..


Ercan Taner
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ