Kelebek Magazin

Arden bebek 710 gram doğdu ama başardı

Manisa Yunusemre ilçesinde yaşayan Seda Aykıran (27), 24 haftalık hamileyken, ani doğum sancılarının artmasıyla Manisa Celal Bayar Üniversitesi …

Manisa Yunusemre ilçesinde yaşayan Seda Aykıran (27), 24 haftalık hamileyken, ani doğum sancılarının artmasıyla Manisa Celal Bayar Üniversitesi Hafsa Sultan Hastanesi’ne gitti.

Hemen doğuma alınan Aykıran, 6 Haziran’da sezaryenle 710 gram ağırlığında ve 32 santimetre boyunda erkek bebek dünyaya getirdi. Prematüre olarak doğan ve yaşamasının çok zor olduğu belirtilen bebeğe, Arden ismi verildi.

.

Kalp ve solunum sorunları yaşayan Arden bebek, yoğun bakım ünitesinde tedaviye alındı. Arden, 130 gün sonra 3 kilo 200 gram ağırlığına ve 40 santimetre boyuna ulaşarak zorlu yaşam mücadelesini kazandı. Arden bebeğin, yapılan son kontrolünde, sağlık durumunun iyi olduğu belirlendi.

.

‘MUCİZE YAŞADIK’

Bebeğini 130 gün sonra kucağına alan Seda Aykıran ise “Bir mucize yaşadık. Bebeğimi zorlu sürecin sonunda kucağıma aldım. Daha önce 5 aylık bir bebeğin yaşadığını hiç görmemiş ve duymamıştım. O durumu biz yaşadık ve mücadelemizi kazandık” diye konuştu. (DHA)

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ