Kelebek Magazin

Finansal hizmetlere güven eylülde azaldı

TCMB verilerine göre, eylül ayında finansal hizmetler istatistikleri ve finansal hizmetler güven endeksi bir önceki aya göre 1,5 puan düşüş …

TCMB verilerine göre, eylül ayında finansal hizmetler istatistikleri ve finansal hizmetler güven endeksi bir önceki aya göre 1,5 puan düşüş kaydederek 166,8 seviyesine geriledi.

Merkez Bankası (TCMB), eylül ayı finansal hizmetler istatistikleri ve finansal hizmetler güven endeksi (FHGE) verisini açıkladı.

Buna göre, 2022 yılı Eylül ayında FHGE, bir önceki aya göre 1,5 puan düşüş kaydederek 166,8 seviyesine geriledi.

Endeksi oluşturan anket sorularına ait yayılma endeksleri incelendiğinde, gelecek üç aydaki hizmetlere olan talep beklentisinin FHGE’yi artış yönünde etkilediği, son üç aydaki iş durumu ve hizmetlere olan talebin ise FHGE’yi azalış yönünde etkilediği görüldü.

Kaynak: Merkez Bankası (TCMB)

‘TALEPTE ARTIŞ OLACAK’ BEKLENTİLERİ GÜÇLENDİ

İş durumu ve hizmetlere olan talebe ilişkin değerlendirmelere göre, son üç ayda iş durumunda iyileşme ve hizmetlere olan talepte artış olduğu yönündeki değerlendirmelerin bir önceki aya kıyasla zayıfladığı gözlendi.

Gelecek üç ayda hizmetlere olan talepte artış olacağı yönündeki beklentilerin ise güçlendiği görüldü.

İstihdama ilişkin değerlendirmelere göre ise, son üç ayda istihdamda artış olduğunu bildirenler ile gelecek üç ayda istihdamda artış olacağını bekleyenler lehine olan seyrin zayıfladığı gözlendi.

ETİKETLER:
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ