Kelebek Magazin

2026 FIFA Dünya Kupası Elemeleri: Japonya ve Kuzey Kore maçı ertelendi

Asya Futbol Konfederasyonu, “Samurai Blue” olarak bilinen Japonya’nın, Kuzey Kore ile olan maçının “beklenmedik durumlar” nedeniyle ertelendiğini duyurdu.

Japonya’nın “Samurai Blue” adıyla tanınan milli futbol takımının, 2026 FIFA Dünya Kupası Asya Elemeleri kapsamında Kuzey Kore ile yapılması planlanan maçın ertelendiği bildirildi.

“Samurai Blue” takımı, Asya Elemeleri İkinci Tur B Grubu’nda Kuzey Kore ile karşılaşacaktı; fakat Asya Futbol Konfederasyonu (AFC)’nun açıklamasına göre, 26 Mart’ta Pyongyang’da gerçekleştirilmesi beklenen karşılaşma, “öngörülemeyen koşullar nedeniyle” planlandığı doğrultuda gerçekleşmeyecek.

AFC tarafından yapılan açıklamada, DPR Kore Futbol Federasyonu’nun, “kaçınılmaz nedenlerle maçın tarafsız bir alanda oynanması gerektiğini” AFC’ye bildirmesi sonucunda, “FIFA ve diğer ilgili taraflarla yapılan görüşmeler neticesinde” bu kararın alındığı ifade edildi.

FIFA’da bu konuyla ilgili komitelere, maçın yeni durumu hakkında ileri bir tarihte bilgi verilecek.

Japonya Futbol Federasyonu Başkanı Taşima Kozo, Kuzey Kore’nin ev sahipliği yapmama kararını duyurdu ve maçın Japonya’da oynanma ihtimalinin değerlendirildiğini belirtti.

2026 FIFA Dünya Kupası Asya elemelerinde “Samurai Blue”, 21 Mart’ta Tokyo Ulusal Stadyumu’nda gerçekleştirilen ilk maçta 1-0 galibiyetle ayrılmıştı.

Önceden 26 Mart’ta oynanacağı açıklanan Kuzey Kore-Japonya maçı için Japonya ekibinin, Pekin’de gerçekleştireceği antrenmanın ardından hafta başında Pyongyang’a ulaşması bekleniyordu.

FIFA Dünya Kupası Asya Elemeleri İkinci Tur B Grubu’nda, Japonya 9 puan ile lider durumda bulunurken, Suriye 4 puanla ikinci, Kuzey Kore 3 puanla üçüncü ve Myanmar ise 1 puanla son sırada yer alıyor.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ