Kelebek Magazin

2022 gelinlik trendleri: Romantik ve özgür

Romantik silüetler ve materyaller Pandemi ile başlayan “hayallere kaçış” teması devam ederken 2022 yılı tamamen romantizmle ilgili. Dantel, tül …

Romantik silüetler ve materyaller

Pandemi ile başlayan “hayallere kaçış” teması devam ederken 2022 yılı tamamen romantizmle ilgili. Dantel, tül, kabarık kollar, bohem dokunuşlar gelinliklere damga vuracak. Düğünlerini pandemi nedeniyle pek çok kez erteleyen gelinler 2022 yılında modern fantezilerini düğünlerine taşıyor.

Fotoğraf: Dina Chmut, Lucy Munoz

Kısa etek boyları ve yırtmaçlar

Hayatın her alanında olduğu gibi kişiselleştirme gelinliklerde de önem kazanıyor. Gelinler artık geleneksel gelinliğin dışına çıkmayı ve kendi özel günlerinde rahat hissetmeyi tercih ediyor. Beyaz dışındaki renklerle birlikte kısa etek boyları ve yırtmaçlar 2022 gelinlik trendleri arasında öne çıkıyor.

Fotoğraf: Benjamin Wheeler, Stefan Kohli

Parti elbiseleri

Gelinler artık basit nikah ve düğün seremonilerinden fazlasını istiyor. Pandemi nedeniyle neredeyse iki yıllık kısıtlamaların ardından düğün partisi yapmak istememiz oldukça beklenilebilir bir sonuç. Payetli, püsküllü, tüllü, ipek parti elbiseleri de gelinlik koleksiyonlarında öne çıkan parçalar arasında. Hatta bazı gelinler için gündüzden geceye bir görünüm.

Fotoğraf: emma_epiclovestory, Katherine Ormerod

Dantel

Romantizm trendinin elbette en kaçınılmaz sonucu dantel. Klasik görünümleri sevenler için dantel 2022 gelinlik koleksiyonlarında büyük bir geri dönüş yapıyor.

Fotoğraf: Katherine Ormerod, Cedar & Pines Photography

Gösteriş

Böyle kısıtlayıcı iki yıldan sonra gelinler gerçekten mümkün olduğunca çok eğlenmek istiyorlar. Bu yüzden bütün bir güne yayılacak ihtişam arıyorlar. Sonuç olarak fırfırlar, gösterişli silüetler ve iddialı süslemelerle birlikte ekleyip çıkarılabilen detaylar ortaya çıkıyor.

Fotoğraf: Jose Villa

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ