Kelebek Magazin

2000 kişiyle yapılan telefon araştırmasının sonuçları dikkat çekti

Yapılan bir araştırma, yetişkin insanların sahip oldukları telefon sayısını inceledi. Uzmanlar, ortalama bir yetişkinin hayatı boyunca 19 …

Yapılan bir araştırma, yetişkin insanların sahip oldukları telefon sayısını inceledi.

Uzmanlar, ortalama bir yetişkinin hayatı boyunca 19 telefon kullanacağını tahmin ediyor. Ortalama bir yetişkinin, her üç yılda ve dört ayda bir yeni telefon alacağını öngören uzmanlar, yetişkinlerin yüzde 67’sinin de hala çalışır durumda olan bir telefonu değiştirdiklerini söyledi.

Daily Mail’in haberine göre, OnePoll tarafından 2.000 cep telefonu sahibiyle yapılan anket, ortalama bir kullanıcının çekmecesinde iki cep telefonu daha olduğunu ve yüzde 13’ünün dört veya daha fazla cep telefonuna sahip olduğunu ortaya çıkardı.

ELEKTRONİK ATIK OLARAK ÖNEMLİLER

Ankette ayrıca katılımcıların sadece yüzde 29’unun eski telefonlarını geri dönüştürdüğü ortaya çıktı. Yüzde 41’i eski cihazlarla ne yapacaklarını bilmediklerini itiraf etti. Ankette ayrıca, yüzde 48’inin “acil durumlarda” eski cihazlara geçeceği, yüzde 34’ünün ise ailelerine ve arkadaşlarına teslim edeceği ortaya çıktı.

Katılımcıların yüzde 46’sı eski bir cep telefonunu geri dönüştürmenin kolay olduğunu kabul etmesine rağmen, yüzde 47’si aslında bunun nasıl yapılacağını bilmiyor.

Anketle ilgili konuşan HMD Global’den Lars Silberbauer, “Akıllı telefonlar e-atık için önemli bir katkı sağlıyor. Geri dönüştürülmelerini sağlayarak cihazları çöp sahasından uzak tutabiliriz” dedi.

 

 

ETİKETLER:
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ